Mønstervægte DIY

Solskin og høje temperaturer kalder på en tur til stranden.

Når jeg tager til stranden, kan du være “sten” sikker på, at jeg har et par sten med mig hjem i lommen. Stenene er nøje udvalgt efter hvor tunge de er, hvor kantede de er, og hvor flade de er.

De skal nemlig indgå i min samling af mønstervægte. Mønstervægte jeg bruger istedet for nåle, når jeg lægger mønsterpapir på stoffet. Jeg bruger især vægtene for at undgå stoffet skal bule, eller hvis jeg er bange for stoffet er for sart eller for tykt til nåle, ja – noget stof får uheldige huller, der aldrig går væk hvis jeg sætter en nål.

Det er lidt efter smag og behag om man bruger sten, glas, metal, stofposer med ris i,(det var lige det tungeste jeg kunne finde på at putte i.

Jeg kan godt lide at bruge sten. Stenene har ofte den rette tyngde, og jeg kan dekorere dem hvis jeg har lyst, eller lade være – jeg kan også godt lide dem rå og naturlige.

Dog har jeg fundet ud af, at når jeg tager på kursus, så er det liiiidt tungt at slæbe rundt på. Derfor har jeg nu lavet mig nogle stofposer med ris af stofrester. Jeg har også bestilt hos en jeg kender, nogle metalplader, dem vil jeg pakke ind i stofrester Det er for at gøre det lettere at flytte rundt på, og for at beskytte mod eventuelle skarpe kanter.

Så op af sofaen – afsted til stranden.

Nyd turen alene eller sæt venner og familie i gang med at lede efter de perfekte sten til din samling

/ Gitte

Skriv en kommentar